1) Rezervuar:
Rezervuar, jet olarak kullanılacak suyu depolamak için kullanılır. Rezervuardan su jeti ile işleme prosesi için su sağlanır.
2) Pompa:
Bu pompa hazneden suyu emecek ve suyu yoğunlaştırıcıya aktaracaktır. Pompa, suda 1500 ila 4000 bar arasında basınç oluşturmak için kullanılır. Bu basıncın sağlanması için 50 ile 100 HP arası elektrik motoru kullanılmaktadır.
3) Yoğunlaştırıcı:
Yoğunlaştırıcı, su jeti basıncını arttırmak için kullanılır ve yüksek basınçlı sıvı jeti üretir. Bu yoğunlaştırıcı akümülatöre bağlanır. Düşük basınçtaki suyu alır ve yüksek basınçta bir akümülatör aracılığıyla dışarı atar. Hidrolik pistonlu bir mekanizma ile çalışır.
4) Akümülatör:
Akümülatör, suyu ihtiyaca göre geçici olarak depolamak için kullanılır. Bu akümülatör kontrol valfine bağlıdır. Yüksek basınçlı suyun sürekli akışını sağlar ve basınç dalgalanmasını ortadan kaldırır.
5) Kontrol Vanası:
Bu kontrol vanası, geçirilecek su miktarının yanı sıra suyun basıncını da kontrol eder ve akış regülatörüne doğru yönlendirir. Basınç enerjisinin kinetik enerjiye dönüşeceği yer burasıdır.
6) Akış Regülatörü:
Kontrol vanasından gelen suyun akışı, akış regülatörü kullanılarak düzenlenir. Akış regülatörünü ayarladıktan sonra suyu nozüle geçirin, yani yüksek su basıncı yüksek hızlı suya dönüşecektir.
7) Nozul:
Nozul, yüksek basınçlı jetin basıncını kinetik enerjiye çevirecektir. Nozulun ucundaki alan küçüldüğü için kinetik enerji artar. Bu enerji nozuldan iş parçasına yönlendirilir.
8) Orifis:
Nozuldan yönlendirilen su bu delikten çıkacaktır.
9) Yüksek Basınçlı Tüpler:
Yüksek basınçlı suyun akışı için Yüksek Basınçlı Tüpler gereklidir. Çapları yaklaşık 6 ila 14 mm’dir. Ayrıca kesme kafasının esnek hareketine izin verir.
10) Yakalayıcı veya tahliye:
Yakalayıcı veya tahliye, iş parçasını kestikten sonra suyu toplamak için kullanılır. Buradan su daha fazla saflaştırma için gönderilir veya yeniden sirküle edilebilir.