Mikrometre Soruları

  • 10 Mart 2018
  • 1.304 kez görüntülendi.
Mikrometre Soruları

Ölçme kontrol bölümündeki bu yazımızda Teknik öğretmenlerin sınavlarda kullanabilecekleri mikrometre soru örnekleri yer alacak. Mikrometre soruları ve cevaplarını paylaşacağımız bu yazının tamamını PDF dokuman olarak indirebilirsiniz.

Mikrometreler genellikle imalat sektöründe kullanılan hassas ölçüm cihazlarıdır. Milimetrenin binde birine kadar ölçüm yapanları vardır. Ancak en çok tercih edilenleri milimetrenin yüzde biri hassasiyetinde (0.01mm) olanlarıdır. Bu sebeple teknik okullarda öğrencilere daha çok bu mikrometreler gösterilir. Hassasiyetleri değişse de çalışma mantıkları aynı olduğundan, değişik hassasiyette bir mikrometre ile karşılaştığınızda okumakta zorlanmazsınız.

Önceki yazılarımızda mikrometreler hakkında bilgi vermiş, kısımları ve çeşitlerine değinmiştik. Ayrıca mikrometre nasıl okunur konulu yazımızda, mikrometre okuma tekniğini anlatmıştık.

Mikrometre okuma tekniğini pekiştirmek isteyen takipçilerimiz içinse mikrometre okuma örnekleri isimli yazımızda bolca örnek sunmuştuk.

Bu yazımızda ise sınavlarda soru olarak kullanılmaya uygun formatlı, örnek mikrometre soruları vereceğiz. Faydalı olması dileklerimizle.

Örnek mikrometre soruları

Soru 1: Aşağıdaki mikrometre ölçümünde ölçülen değeri yazınız.

mikrometre soruları 7.85 mm

 

Cevap: 7.85 mm


 

Soru 2: Aşağıdaki mikrometre ölçümünde ölçülen değeri yazınız.

mikrometre soruları 7.29 mm

 

Cevap: 7.29 mm


 

Soru 3: Aşağıdaki mikrometrede ölçülen değeri yazınız.

mikrometre örnek sorular 21.92 mm

 

Cevap: 21.92 mm


 

Soru 4: Aşağıdaki mikrometre örneğinde ölçülen değeri yazınız.

mikrometre örnek sorular 16.39 mm

 

Cevap: 16.39 mm


 

Soru 5: Aşağıdaki mikrometrede ölçülen değeri yazınız.

mikrometre soru örnekleri 14.79 mm

Cevap: 14.79 mm


 

Soru 6: Aşağıda verilen mikrometre ile ölçme işleminde ölçülen değeri yazınız.
mikrometre soru örnekleri 13.00 mm

Cevap : 13.00 mm


 

Soru 7: Aşağıdaki mikrometre ölçümünde ölçülen değeri yazınız.

mikrometre soruları 11.49 mm

Cevap : 11.49 mm


 

Soru 8: Aşağıdaki mikrometre ölçümünde ölçülen değeri yazınız.

mikrometre soruları 1919

Cevap : 19.19 mm


 

Soru 9: Aşağıdaki mikrometre ölçümünde ölçülen değeri yazınız.
mikrometre soruları 23.04 mm

Cevap : 23.04 mm


 

Soru 10: Aşağıdaki mikrometre ölçümünde ölçülen değeri yazınız.
mikrometre soruları 1881

Cevap : 18.81 mm


 

Soru 11: Aşağıdaki mikrometre ölçümünde ölçülen değeri yazınız.

mikrometre soruları 1938

Cevap : 19.38 mm


 

Soru 12: Aşağıdaki mikrometre ölçümünde ölçülen değeri yazınız.
mikrometre soruları 1923

Cevap : 19.23 mm


 

Soru 13: Aşağıdaki ölçümde ölçülen değeri yazınız.

mikrometre sorusu 17.49 mm

Cevap : 17.49 mm

 


 

Bu yazıyı PDF dokuman olarak görüntülemek ve indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

 


Bu yazımızla, ölçme ve kontrolde önemli bir yere sahip olan mikrometrelere 4.kez değinmiş olduk. Konu ile ilgili aklınıza takılanları, aşağıda yer alan yorumlar bölümünde sorabilirsiniz. Yeni yayınlarda buluşmak dileği ile.

BU YAZIYLA İLGİLİ KONULAR

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ