KUMPAS OKUMA SORULARI 1/10 1/20 1/50 kumpas okuma

  • 24 Aralık 2017
  • 16.422 kez görüntülendi.
KUMPAS OKUMA SORULARI 1/10  1/20  1/50 kumpas okuma

Ölçme kontrol bilgisi derslerinin bu bölümünde kumpas okuma sorularına yer vereceğiz. 1/10 kumpas okuma soruları. 1/20 kumpas okuma soruları ve 1/50 kumpas okuma soruları cevaplarıyla birlikte verilmiştir. Sınav sorusu olarak kullanılmaya uygundur. Çakışan çizgileri seçmenin biraz daha zor olması sebebiyle, kumpas okumanın biraz daha zor olduğu 1/20 ve 1/50’lik Sürmeli kumpaslarda çizgilerin çakışma yerleri okla işaretlenmiştir.

Kumpas okuma soruları

Teknik öğretmenlerimizin, usta öğreticilerin, öğrencilere kumpas okuma bilgisi kazandırma amacıyla oluşturdukları sınavlarda kullanabilmelerine yönelik sorular hazırladık. Bu bölümde ülkemizde en çok kullanılan kumpas tiplerinden 1/10, 1/20 ve 1/50 verniyerli kumpaslarla ilgili örnek ölçümler verilmiştir.

Kumpas bilgisi ile ilgili detaylı anlatım ve ders notları için BKNZ : Kumpas okuma. Kumpas nasıl okunur

1/10 Kumpas okuma soruları

1/1o luk kumpasların hassasiyetleri 0.1 mm’dir. Bu sebeple bu tip kumpaslar, 5.9 – 6.1 gibi ölçümler yapmaya uygun olup, diğer kumpas tiplerine göre hassasiyeti en az olanıdır. Yani biraz daha kaba ölçüm yaparlar diyebiliriz.

1/10 kumpas okuma soruları 1

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

kumpas okuma soruları 1/10

Cevap: 14.2

 

1/10 kumpas okuma soruları 2

Soru 2: Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/10 kumpas okuma soruları 2.soru

Cevap: 43.8 mm

 

Soru 3:

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/10 kumpas okuma soruları 3

Cevap: 13.4 mm

 

Soru 4:

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/10 kumpas okuma soruları 4

Cevap: 13.7 mm

 

Soru 5:

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/10 kumpas okuma soruları 5

Cevap: 40.4 mm

 

Soru 6:

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/10 kumpas okuma soruları 6

Cevap: 33.8

 

Soru 7:

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/10 kumpas okuma soruları 7

Cevap: 53.4 mm

 

Soru 8:

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/10 kumpas okuma soruları 8

Cevap: 12.6 mm

 

Soru 9:

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

sürmeli kumpas soruları 1/10

Cevap: 73.9 mm

 

Soru 10:

Aşağıdaki 1/10 (0.1 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/10 kumpas okuma soruları 9

Cevap: 4.3 mm

 

1/20 Kumpas okuma soruları

 

1/20 kumpas okuma soruları 1:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/20 kumpas okuma soruları 1

Cevap: 11.55 mm

 

1/20 kumpas okuma soruları 2:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/20 kumpas okuma soruları 2

Cevap: 10.45 mm

 

Soru 3:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/2o kumpas okuma soruları 3

Cevap: 15.30 mm

 

Soru 4:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/20 kumpas okuma soruları 4

Cevap: 16.25 mm

 

Soru 5:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

 1/20 kumpas okuma soruları 5

Cevap: 21.40 mm

 

Soru 6:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/20 lik kumpas okuma soruları 6

Cevap: 23.00 mm

 

Soru 7:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/20 sürmeli kumpas okuma soruları

Cevap: 32.55 mm

 

Soru 8:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/20 lik kumpas okuma soruları

Cevap: 51.70 mm

 

Soru 9:

Aşağıdaki 1/20 (0.05 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/20 kumpas okuma soruları çözümleri

Cevap: 0.65 mm

 

1/50 Kumpas okuma soruları

1/50 kumpas okuma soruları 1:

Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/50 kumpas okuma soruları 1

Cevap: 73.66 mm

 

1/50 kumpas okuma soruları 2:

Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/50 kumpas okuma soruları 2

 

Cevap: 28.72 mm

 

Soru 3:

Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/50 lik kumpas okuma soruları 5

Cevap: 18.32 mm

 

Soru 4:

Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/50 kumpas okuma soruları 6

Cevap: 5.06 mm

 

Soru 5:

Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/50 kumpas okuma soruları 7

Cevap: 60.46 mm

 

Soru 6:

Aşağıdaki 1/50 (0.02 mm ) hassasiyetindeki kumpasın gösterdiği ölçüyü bulunuz.

1/50 kumpas okuma soruları 8

Cevap: 11.28 mm

 

BU YAZIYLA İLGİLİ KONULAR

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ